5 Ağustos 2008 Salı

Cem Duran geliyor !!!


Tavla Postası mail grubundan, WBA 'nın düzenlediği Gürcistan'daki turnuvada Cem Duran 'ın finale yükseldiğini öğrendik. Hem de finale giden yolda Cem, genel kanı olarak Dünyanın en iyi oyuncusu sayılan Falafel 'i mağlup etmeyi başarmış. Finalde Cem inşallah kazanırsa bir uluslararası turnuvada Masters kategorisinde Şampiyon olan ilk Türk oyuncu olacak sanırım. ( Başka varsa , yorumlarda belirtilirse düzelteyim postu . Gelmiş geçmiş en iyi Türk oyuncu olduğunu söyleyen Nevzat Doğan olmuştur belki :) ) 2 sene evvelki Dünya Şampiyonası ilk 8 derecesinden sonra bu Cem 'e uluslararası arenada bayağı bir artı puan ve tecrübe kazandıracaktır. Oyun içinde oyun sitesindeki yorumlarda Bülent Bahar espri yapmış " Cem artık erdi , Türkiye'nin ilk giant oyuncusu oldu" diye. Sanırım Cem ciddi ciddi bunu gerçeğe dönüştürecek ve Giants Of Backgammon listesine bir kaç sene içinde girmeyi başaracak ; ki oyun tekniği olarak Feza Diyarbekir ile birlikte bunu en çok hakeden oyuncudur bence kendisi ...

Gürcistan'da 2. kez düzenlenen bu turnuva tahminimce ileriki yıllarda Türk oyuncularının bayağı bir ilgisiyle karşılanacak. Mesafenin yakın olması , Vize sorunu olmaması gibi etkenler seneye pek çok Türk oyuncuyu bu turnuvaya katılım için şevklendirecektir.

Bu arada Gürcistan gibi bir ülkenin uluslararası "open" bir turnuva düzenlemesi ve de doksanlı yılların sonunda İstanbul'da 4 sene üst üste yapılan World Cup Challenge ayağından beri neredeyse 10 senedir Türkiye 'de böyle bir organizasyon olmaması da düşündürücü. Yasal prosedürlerin zorluk derecesini bilemiyorum tabii ama WBF - Türkiye ya da İstavder böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesi projesine ağırlık vermeliler kesinlikle .

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Engin, övgü dolu yorumların için çok teşekkürler. Siten çok güzel olmuş bu arada. Senin ve diğer arkadaşların desteğiyle Gürcistan'dan şampiyon olarak dönüyorum. Laf olsun diye söylemiyorum, sen de yurt dışına açıldığında bizi gururlandıracak sonuçlar alacağına eminim kardeşim.